Abszolút Hősöd: Feri bá, a harcias kisnyugdíjas, aki piszkafával verte agyon a késsel fenyegetőző betörőnőt Téma: Érdekességek

Erre nem számított a betörőnő (élt 57 évet), aki szemet vetett H. Ferenc (76) összekuporgatott pénzére. Azt hitte, hogy akadály nélkül juthat majd a pénzhez, ám ebben óriásit tévedett, mert visszanyalt a fagyi: Feri bá, a harcias kisnyugdíjas egy piszkavassal egészen egyszerűen agyonverte az erőviszonyokat végzetesen rosszul (hehe) felmérő nőt. via Blikk

Az asszony, aki többet ilyennel feltehetőleg már nem fog próbálkozni még vasárnap támadt késsel az öregúrra, de a bácsi rögvest ellentámadásba lendült, és egy jól célzott mozdulattal kiütötte a betörő kezéből a fegyvert. A csetepaténak azonban ekkor sem lett vége, az enyveskezű asszony újra pengét villantott, mire Ferenc a vasnyéllel agyonverte őt.

-A férfit kollégáim az Encsi Rendőrkapitányságon előállították, és kihallgatták. Szabadlábon hagyása mellett, emberölés gyanúja miatt indítottunk ellene eljárást – tudtuk meg Szabó-Berdár Csillától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, aki hozzátette: egyelőre vizsgálják, hogy a támadó hogyan jutott be a nyugdíjas házába, mint ahogy azt is, hogy megáll-e a jogos önvédelem.

 

A helyiek szerint az utcában sohasem volt jellemző a fosztogatás, ezért is álltak döbbenten a történtek előtt.

 

– Feri egy csendes, zárkózott ember, ezért is megdöbbentő, hogy ennyire begurult – mesélte lapunknak egy neve elhallgatását kérő helybéli. – Úgy tudom, Feri hívott segítséget, miután megölte a betörőt. Szótlanul ült be a rendőrautóba.

 

 

Magyar György ügyvéd szerint a nyugdíjast az új törvény mentheti meg attól, hogy az egész öregkorát a rácsok mögött töltse. Júliustól ugyanis a jogalkotók a megtámadottak oldalára álltak. Így ha a betörő éjjel, vagy fegyveresen, vagy társaival támad ránk otthonunkban, felvehetjük a kesztyűt a támadó ellen.

 

– Ebben az esetben fennállhat a jogos védelmi helyzet. Sőt, úgy kell tekinteni, mintha a betörőnő magatartása a férfi életének kioltására is irányult volna – magyarázta Magyar György ügyvéd, aki szerint orvos szakértő állapíthatja meg, hogy a férfi túllépte-e a támadás elhárításához szükséges mértéket. – Még a jogos védelmi helyzetben lévő személy sem teheti meg, hogy a már magatehetetlen támadóját tovább ütlegelje, miután a támadást elhárította.