Aranylövés: Philip Seymour Hoffmant holtan találták, a karjában egy fecskendővel Téma: Érdekességek

Az Oscar díjas színészre David Katz forgatókönyvíró és az asszisztense talált rá vasárnap, a Greenwich Villageben található otthonában. Hoffman a fürdőszobában feküdt, a karjában egy injekciós tűvel. A lakásban 8 üres simítózáras zacskót találtak ‘Ace of Hearts’ és ‘Ace of Spades’ felirattal, New Yorkban a heroint árulják ilyenekben.  via

A színész 2006-ban már beismerte, hogy a New Yorkban töltött színitanodás évei alatt keményen ivott és drogozott, de a húzós évek után elment rehabra és megszabadult a káros szenvedélyeitől.

 

Minden játszott (drogok és alkohol), igen. Mindent betoltam, ami a kezem ügyébe került… Mindet szerettem. – mesélt akkor a ’60 Minutes’ című műsorban.

Ezután 2012-ben ment ismét elvonóra, mivel különböző receptre kapható gyógyszereket szedett, majd elkezdett heroint szippantani, de (állítólag) a visszaesés után tíz nappal már be is jelentkezett egy szakintézménybe. Holttestét vasárnap reggel, ottani idő szerint délelőtt 11 óra 11 perckor találták meg. Három gyermeket hagyott maga után, barátnője Mimi O’Donnell jelmeztervező volt.