Barátok Közt: Hoffer ‘Buzimisi’ Mihály és a volt palija csúnya sikkasztási ügybe keveredett Téma: Érdekességek

Ne röhögj, ez egyáltalán nem vicces! Emlékeztek még Halász Gáborra (aki egyébként már 42 éves), a Barátok közt Hoffer Misijére, akiből később Kiskutas polgármestere, majd Hévíz kultúrház-igazgatója lett? via Blikk

Ő vezette a Hévízi Művelődési Központot, amelynek gazdálkodásában egy revizori vizsgálat pénzhiányt talált. Ám az önkormányzat nem az intézmény igazgatóját, hanem egyik beosztottját, a programszervezőt, Molnár Szilárdot (29) jelentette fel a rendőrségen. Halász Gábor, aki korábban a polgármester kampányfőnöke volt, megúszta azzal, hogy távoznia kellett az igazgatói székből. A rendőrségen pedig Szilárd ellen tett vallomást. Annak ellenére, hogy mint a Blikk megtudta, szoros barátság fűzte hozzá 10 éven át, egy időben még együtt is éltek.

– Gábort még Kiskutasról ismerem, ahol ma is polgármester. Az évek során közel kerültünk egymáshoz – számolt be Halászhoz fűződő kapcsolatáról Szilárd. Amikor Halászt kinevezték a Hévízi Művelődési központ igazgatójának, vitte magával Szilárdot programszervezőnek.

A polgármesteri hivatalból többször ideszóltak, hogy ez vagy az a művész ne lépjen fel, hívjunk inkább másikat. Akkor is, ha az sokkal többe kerül. Így folyton felülírták az egész éves munkatervet és költségvetést. Gábor azt mondta, ne törődjek vele, ha drágább lesz. Aláírási jogom nem volt, csak a programokat, a fellépőket szerveztem. Aztán megtudtam, hogy Gábor, akiről 10 évig azt hittem, hogy a barátom, mindent rám fogott a rendőrségen – magyarázta Szilárd, hogy miért állt a nyilvánosság elé.

– Folyik a nyomozás, nem mondhatok semmit. Az pedig, hogy Molnár úr mit mond, teljesen mindegy – hárította el érdeklődésünket Halász Gábor.

Az önkormányzat csak annyit írt, Molnár Szilárdot feljelentették, a rendőrség megerősítette, hogy a programszervező ellen nyomozna.