Bizarr: 19 év után fedte fel a szakállas valóságot az indonéz asszony Téma: Érdekességek

Augustina Dorman az első gyermeke születése után vette észre, hogy serkenni kezdett a szakálla, így 19 évre hidzsáb alá rejtette arcát. Azonban miután legidősebb fiát kicsúfolták, úgy döntött, felfedi a valóságot.

Augustina, aki enyhe bajusz-és mellkaszőrzettel is rendelkezik, azt mesélte, hogy akárhányszor megpróbálta levágni vagy leborotválni a szakállát, elviselhetetlen fájdalmat érzett. Néhány kísérlet után kénytelen volt elfogadni, hogy együtt kell élnie kecskeszakállával – de mindeközben ugye a gyerekekre is gondolnia kellett. Mivel nem akarta, hogy emiatt űzzenek gúnyt belőlük, nem volt más választása, mint a hidzsáb (arab eredetű szó, jelentése: “takaró”; így nevezik a nők haját letakaró a fátylat via wikipédia).

Indonéziában viszonylag nagy muszlim közösség él, így nem okozott feltűntést a fátyol viselete, de a 19 éves fia osztálytársainak mégis a tudomására jutott a titok, s természetesen a csúfolódás nem maradt el.

Augustina kisebb fiával
Augustina személyi igazolványán ott virít a szőrös igazság

Az anya szembeszállt a gúnyolódókkal, és felfedte kilétét. Reméli, lassan elfogadja a környezete a külsejét és végre túljutnak ezen.

Tavaly már történt egy kis előrelépés, mikor egy brit nő, Mariam – szintén szakállas – felhívta őt, és elmesélte nei tapasztalatait. Mariam (lent) már megbirkózott a dologgal, sőt: egy cirkuszban dolgozik – ő a szakállas nő. “Szeretenék segíteni a sorstársaimon, legalább annyival, hogy beszélhessenek a dologról, hiszen tudja, hogy általában túlságosan félnek még csak szóba is hozni a dolgot.” – nyilatkozta.

via Daily Mail