Égsz, mint a rongy: Bálint Antónia könyvéből alig pár tucat fogyott Téma: Érdekességek

Meghökkentően kevesen emelték le a polcról eddig a volt szépségkirálynő önéletrajzi könyvét. A saját kiadású kötet üzleti szempontból kudarc, a veszteséget pedig a volt szerelmek által indított perek még növelhetik.

Már az önéletrajzi írás megjelenése előtt is voltak arra utaló jelek, kockázatos lesz Toncsinak belevágnia a könyvkiadásba, ő mégis kötötte az ebet a karóhoz. Toncsi maga dobta piacra egykori szerelmei titkait. Egy forrásunk szerint az üzlet rosszul sült el.

Az egyik legjelentősebb hazai kiadónál a piaci szokásokat és spekulációkat is számba véve most azt mondják, számításaik szerint pár száz darabot vihettek el a terjesztők bizományba A királynő meztelen című kötetből.

 

Nem mindegy, hogy ki ajánlja a könyvet eladásra – nyilatkozza a Borsnak Baráz Miklós, a Duna International Könyvkiadó vezetője. –  Amennyi rálátásom van Bálint Antónia könyvére, azt kell mondjam, nagyon drága, 2990-3990 forint között mozog az ára. Értesüléseim szerint a tényleges eladás pár tíz darabnál tart, nem éri el a százat sem. Ez bukás.

Toncsi tehát valószínűleg nemhogy bevételt, hanem milliós kiadást könyvelhet majd el. Ő azonban elégedett: – Nekem beváltotta a hozzá fűzött reményeket – mondta Bálint Antónia. – Ami le van írva benne, annak minden szava igazság.

Perek is jöhetnek

Bálint Antóniának a könyve kapcsán arra is számítania kell, hogy a jövőben a bíróságra járhat. A Bors megbízható, a könyvben is megemlített forrása megerősítette nekünk: úgy véli, Toncsi könyve megsértette a személyiségi jogaikat, s ezért legalább négymilliót követel majd.