Életük Kockáztatásával: A kisbéri fakabátok több marék növényi származékot foglaltak le! Téma: Érdekességek

Szemfülesek voltak a kisbéri zsaruk, akik olyan fogyasztókat kaptak el bravúros akcióban, akiknél nem kevesebb, mint három adag, alufóliába csomagolt növényi származékot találtak igazoltatáskor! A rendőrök gyors nyomozással eljutottak a terjesztőig is, akinél szintén találtak némi törmeléket, és akit ezért előzetesbe is helyeztek. Csak annyi a kérdés, hogy azok az igazi dílerek, akiknél több falunyi ember kiirtására elég ‘új pszichoaktív szert’ találnak (főleg, ha olyan nyomozás során akadnak horogra, amiben több halálos áldozat is szerepel, mint legutóbb) miért sétálhatnak ki pár órával később a rendőrségről?

bakonysárkányi szeméttelep bejáratánál várakozott egy személygépkocsi 2014. január 6-án. A helyi körzeti megbízottnak gyanús lett az autó és a benne ülő három férfi. Igazoltatta őket és átvizsgálta ruhájukat, járművük csomagterét. Egyikük ruhájában a rendőr három darab alufóliába csomagolt növényi származékot és kábítószer-fogyasztással összefüggésbe hozható egyéb tárgyakat talált. Azt állították, hogy a csomagokban marihuána van. A körzeti megbízott R. Attila, K. Péter és T. Norbert előállításában járőrtársai segítségét kérte. A rendőrök a Kisbéri Rendőrkapitányságon kábítószer gyorstesztet alkalmaztak a három férfival szemben, mely mindhárom esetben pozitív eredményt mutatott. Ellenük kábítószer birtoklásának vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

A rendőrök 2014. január 6-án előállították azt a helybéli férfit is, akitől a három férfi a kábítószergyanús anyagot vásárolta. A kisbéri nyomozók házkutatást tartottak B. Richárd otthonában, ahol a rendőrök kábítószer tartalmú növényi származékot, szintetikus anyagot és 500.000 forint készpénzt találtak. B. Richárddal szemben szintén kábítószer gyorstesztet alkalmaztak a rendőrök, mely az ő esetében is pozitív eredményt mutatott. Ellene – előzetes letartóztatása mellett – kábítószer birtoklás vétsége és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Kisbéri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet 2014. április 18-án vádemelési javaslattal küldött meg a Komáromi Járási Ügyészségnek.