Hazudsz és lopkodsz: A SUGARBIRD ‘divatmárka’ ismét óriásit égett Téma: Érdekességek

A lányok, (akiknek pár éve a neve még elsőként jelent meg, ha beírtad a Googleba, hogy ‘dubajozás’) már régóta borzolják a divatértő csajok idegeit azzal, hogy folyamatosan magyar tervezők pár éves szabásmintáit nyúlják, ezúttal túl messzire mentek (nem Dubajba). Most Cakó Kinga, a CAKÓ tulajdonos-tervezője fakadt ki, amikor az előbb említett cég kollekciójában felfedezte két saját ruhájának “ikertestvéreit”. Az egyik a 2013-as őszi/téli kollekció kampányruhája volt, amit azóta viselt Dobó Kata, Rúzsa Magdi és Oroszlán Szonja is különböző tévés fellépéseken, illetve eseményeken. (Köszi, PumpkinParadise! ;) )

A másik ruha szintén az őszi-téli kollekcióból származó sikerdarab, amely eredetiben kötött poncsó, cipzárakkal, míg a Sugarbirdnél más anyagból keltették új életre:

A Sugarbird márkának nem ez az elő konfliktusa. 2009-ben Gyulai Natáliát a Nati 100% Pure Idea tervezőjét sikerült magukra haragítaniuk egy jellegzetes ruhából nyert “inspirálódás” kapcsán. Erről itt olvashattok egy nagyobb cikket. Sarkadi Fanny az Ooh my deer tervezője szintén megihlette a a Sugarbird lányait. 2013 júniusában pedig az egyik legnagyobb női portál készített összeállítást az egymásra megszólalásig hasonlító ruhákból.
Felvetődik a kérdés, hogy vajon ezeknek a lányoknak, akik az arcukat adják a róluk elnevezett Sugarbird kollekciókhoz meddig nem kínos a sok hasonlóság?

A CAKÓ márka facebook oldalát itt találhatjátok, a Sugarbird oldaláért pedig ide kattintsatok.