Jé, a köztévénél feltalálták a szeletelt kenyeret: Decembertől indul az M3 retrocsatorna Téma: Érdekességek

Legalább 20 éve megkellett volna lépniük, most valami érthetetlen okból megcsinálták: december 15-től M3 néven az archívumra épülő új, retro tematikájú csatornát indít a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. via ORIGO

Az új közszolgálati csatorna a közmédia archívumaiban található felvételeket sugározza majd. Kínálatában minden műfaj megtalálható lesz, akár egy országos lefedettséggel rendelkező földfelszíni csatornánál.

Láthatóak lesznek sport-, oktató-, gyerek- és ifjúsági műsorok, vetélkedők, tehetségkutató versenyek, színházi előadások, videoklipek, dokumentumfilmek, sorozatok, egész estés filmek, illetve rengeteg olyan alkotás, amely a televíziózás elmúlt hatvan éve alatt legendává vált.

A magyar tartalmak mellett szerepelnek a kínálatban olyan sikeres külföldi műsorok is, amelyek iránt az érdeklődés a bemutatásuk óta nem csökkent.

És ami a lényeg: a retrocsatornán éjféltől reggel hat óráig az MTI fotóarchívumából vetítenek fotókat a hozzájuk tartozó szöveges információval.