Kemény Brigád: Gránátokat találtak a Budapesti Parkolómaffia egyik gyanúsítottjánál Téma: Érdekességek

A vártnál is nagyobb bajban vannak a budapesti parkolómaffia tagjai, akiknek ügyében egy hónap múlva hirdet ítéletet a fővárosi bíróság. Az egyik vádlott, M. István ugyanis nemcsak a vesztegetési ügyben, hanem lőszerrel való visszaélés miatt is felelni fog, miután házának átkutatásakor gránátokat találtak a rendőrök – tudta meg a Blikk.

 

Volt olyan parkolómaffiatag, akinek az úszómedencés ház is összejött, de olyan is akadt, aki épp egy fél falnyi plazmatévén élvezte az adást, amikor a zsaruk rajtaütöttek.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél zajlott ipari méretű korrupciós ügyet néhány éve a Blikk leplezte le, miután megírtuk: a parkolóőrök és főnökeik napi 50-60 ezer forintot is kerestek azon, hogy hagyták parkolni a zsebbe fizető autósokat. Az őrök minden héten pénteken személyesen leadták a sápot főnökeiknek, akik cserébe jól jövedelmező helyekre osztották be őket, ahol minél több pénzt be tudtak szedni a szabálytalanul parkoló autósoktól.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a több tucat vádlottra, információink szerint egyikük pedig különösen félhet a közeledő ítélettől. A parkolóőrként dolgozó M. István házában ugyanis a vesztegetésből származó 700 ezer forint készpénzen kívül gránátokat is találtak a rendőrök a házkutatás alatt. A férfi a zsaruknak azzal védekezett, hogy a nemrégiben vásárolt ingatlant még nem takarította ki, s feltehetően valaki a korábbi lakók közül hagyta ott a robbanószerkezetet. Ennek azonban némileg ellentmond, hogy a házban három nagy értékű fémdetektort is találtak a zsaruk, amelyekkel a férfi elmondása szerint hobbirégészkedett, ezt pedig arra utal, hogy ő is találhatta a gránátokat.

A bűnszervezet jól jövedelmezőségére utal, hogy M. István a jelentős összeget házvásárlása után tartotta lakásában, vagyis még az adásvétel után is maradt pénze. A többi parkolóőr sem panaszkodhatott, hiszen akadt, akinek úszómedencés háza volt, de a zsaruk olyannal is találkoztak, aki a fél szobafalat betöltő óriástévén élvezte a műsorokat. Megtehették, hiszen vallomásuk szerint jobb napokon 50-60 ezer forintot is kerestek zsebbe. Ennek ellenére ezt kevesen vették észre.

– A parkolóőrök vagyongyarapodása nem tűnt fel a környezetüknek – árulta el a Vasárnapi Blikknek a nyomozásban részt vevő egyik rendőr.