Pech: Óriási szerszáma miatt zárták börtönbe a 13 éves magyar fiúcskát Téma: Érdekességek

Börtönben kénytelen raboskodni az a kárpátaljai magyar fiú, akiről egy moszkvai bíróság a fogai és nemi szerve nagysága miatt nem hitte el, hogy csak 13 éves – írta a Blikk.

A kárpátaljai fiú még márciusban nagynénjénél vendégeskedett Moszkvában, amikor letartóztatták. A rendőrök szerint ugyanis ellopott egy mobiltelefont. Bár az orosz törvények szerint 14 évnél fiatalabbakat csak súlyos bűncselekmény, gyilkosság vagy nemi erőszak miatt lehet lecsukni, Tamás mégis hónapok óta raboskodik.

Ráadásul a gyerek azt állítja, nem ő lopta el a telefont, hanem a barátja, aki a lebukástól félve az ő kezébe nyomta a mobilt.

Az Ukrajnából nagynénjéhez utazó fiú okmánya szerint 2001 április 19. született, vagyis 13 éves, azonban a börtönorvos szerint a fiú a fogazata és a fejlett pénisze miatt legalább 16-17 éves.

Ennek alapján döntött úgy a fiú ügyében eljáró bíró, hogy Tamás eljárás alá vonható. Azóta már az édesanya is próbálta különböző ukrán dokumentumokkal bebizonyítani, hogy kisfia még csak 13 éves, gyermeke még mindig a börtönben van.

Az ügyben most az orosz hatóságok felülvizsgálatot rendeltek el.