Tudtad, mi hiányzik: A borkóstolók után itt az első VÍZKÓSTOLÓ szakember! Téma: Érdekességek

Hiszed vagy sem, ez a szakma létezik! És ha nem konzultálsz szakemberrel, simán lehet, hogy rosszkor, rossz vizet iszol!!

Martin Riese hivatásos vízkóstoló, aki a német Ásványvízkereskedők Szövetségének hivatalos szertifikátjával is rendelkezik. Nemrég készítette el a los angelesi Ray’s & Stark Bar vízlapját. “A víz nem csak víz” – mondja a mester, akinek 45 elemet tartalmazó listája tíz különböző ország 20 ásványvizét tartalmazza. Most lássunk pár ajánlatot a Vizek Papjától, de a poszt alján ott a teljes vízlap, nehogy belefussatok valami rossz időben megivott nem helyénvaló cuccba.

1, Fiji Water

Reggelihez például a Fiji vizet ajánlja, mivel az szerinte frissít, sőt, ha a kávéd előtt iszod, akkor segít hidegen tartani a gyomrodat, így az nem reagál majd a koffeinre. “A Fidzsi-szigeteken található artézi tározóból származó víz nemcsak annak köszönheti tisztaságát, hogy több száz mérföldre található a legközelebbi kontinenstől, hanem a tökéletesen zárt kitermelő rendszernek is.”

Ára a Culinarisban: 590 Ft/0,5 liter.

2, Iskilde

A 2002-ben felfedezett forrásból származó dán vizecskét vegetáriánus gombafogásokhoz ajánlja, hiszen a földes ízjegyei kiválóan mennek hozzá.

Sajnos itthon nem kapható  3, Badoit

badoit1

A francia nedűt könnyű inni (!) mivel egészen apró buborékokat tartalmaz és a pont megfelelő mennyiségű ásványi anyag tartalma egész nap energetizál majd munka közben – legalábbis a Vízmester ezt ígéri.

Ára a Culinarisban: 590 Ft/ liter.