Vesztes: Természetellenesen merev kordnadrágja buktatta le a magyar kokaincsempészt Téma: Érdekességek

Harminchétmillió forintnyi kokainnal próbált átslisszolni az angol határon a 49 éves M. Sándor. A férfi egy zöld kordnadrág bélésében rejtette el az egykilónyi fehér port. A határőröknek az tűnt fel, hogy a gatya „természetellenesen merev”. via Bors

Öt év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy 49 éves magyar férfit Londonban, miután megpróbált tetemes mennyiségű kábítószert becsempészni a szigetországba.

M. Sándor április 4-én érkezett Barbadosról a londoni Gatwick repülőtérre. Balszerencséjére a brit határrendészet (Border Force) megállította és átvizsgálta a bőröndjét, amiben egy természetellenesen merev, zöld kordnadrágra bukkantak.

A vizsgálat során a nadrág béléséből egy kilogrammnyi fehér por került elő, amelyről a szakértők megállapították, hogy kokain. M. Sándor azt hitte, könnyen átjut ellenőrző pontjainkon, ám tévedett, tetemes időt tölt majd a rácsok mögött – közölte Carole Up­shall, a brit határrendészet regionális igazgatója, aki elmondta, hogy a dél-londoni Croydon kerület területileg illetékes koronabírósága gyorsított eljárásban 5 évre ítélte a férfit, aki beismerő vallomást tett.

A szakértők szerint a talált kokain utcai értéke 100 ezer angol font, azaz mintegy 37 millió forint lehet. A hatóságok az eljárással azt is üzenték az angol drogbandáknak: nem elégszenek meg a csempész elfogásával, igyekeznek a teljes szervezetet felszámolni.