Viszlát, Vidám Park! Téma: Érdekességek

Ma este hét órakor zárja be kapuit végleg a budapesti Vidám Park, amelytől a hétvégén összesen 17 ezer látogató vett búcsút-írja az MTI.

A park hétfőn még zavartalanul üzemel, jegyet váltani este hat óráig lehet – mondta el Árendás Éva, a Vidám Park Zrt. szóvivője hétfőn az MTI megkeresésére. A területet kedden, október elsején veszi át hivatalosan a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely családi szórakoztatóparkot alakít majd ki a mostani vidámpark helyén.

Október elseje után elkezdődnek a munkálatok és bár az előzetes tervek szerint csak 2017-ben fejeződik be a teljes átalakítás, néhány létesítmény már 2014 tavaszától látogatható lesz. Ezek közé tartozik az állatsimogatót is magában foglaló gyermekrész, a honfoglaló magyarok állatait bemutató terület, valamint a tervezett mesepark, amely néhány hagyományos, de “szelíd” vidámparki elemet is magában foglal majd – közölte korábban, a fejlesztésekkel kapcsolatban Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója.

Eredeti helyén marad az Europa Nostra-díjas lovas körhinta, a hullámvasút, a barlangvasút, valamint a szintén védettséget élvező céllövölde hátsó falrésze és a dodzsem tetőszerkezete is.