Naugyehogy: 10 Milliárdos, Aki Nem Diplomázott Le (és már nem is fog) Téma: Érdekességek

1. Bill Gates

Vagyonka: $72 milliárd

Fősuli: Otthagyta a Harvardot.

2010ig övé volt a világ legnagyobb technológiai cége (amit Paul Allennel alapított, aki szintén nem diplomázott le), és miután az egész világot lehúzta a legendásan sz*r operációs rendszerével, a bevételből milliárdokat adományozott jótékonysági célokra a feleségével közös alapítványán, a Bill & Melinda Gates Foundationön keresztül. Hősöd?

 

2. Amancio Ortega

Vagyonka: $57 milliárd

Fősuli: El se kezdte

A Zara tulajdonosa a világ harmadik leggazdagabb embere. Egy vasúti munkás és egy háziasszony gyermekeként inkább a melót választotta a suli helyett, majd a helyi szövőasszonyok ezreit hatékony csapattá szervezve meghódította a divatvilágot.

3. Michele Ferrero

Vagyonka: $20.4 milliárd

Fősuli: El se kezdte

Signore Ferrero egy családi pékséget tett a világ egyik vezető édességipari nagyhatalmává. A legenda szerint a vállalat zászlóshajóit mind az öreg alkotta meg az igazgatói irodája mellett található műhelyében.

4. Mark Zuckerberg

Vagyonka: $19 milliárd

Fősuli: Otthagyta a Harvardot

A Facebook mára már a válások 1/3ában játszik szerepet egy közelmúltban lezajlott, válóperes ügyvédek körében végzett kutatás szerint.

5. Michael Dell

Vagyonka: $15.9 milliárd

Fősuli: Otthagyta a University of Texast.

Mr. Dell már a gimi alatt is szívesen bütykölt számítógépeket és létrehozott egy rendszert, amivel újság előfizetéseket lehetett értékesíteni – ezzel már akkoriban évi 18 ezer dollárt keresett. Az egyetem alatt kezdte el saját válallkozását, ami miatt hamarosan ott is hagyta a sulit és mára már a világ egyik legnagyobb gyártójává vált.

Van remény!

6. Francois Pinault

Vagyonka: $15 milliárd

Fősuli: El se kezdte

Habár a gimnáziumot is otthagyta, hogy az apja fűrésztelepén dolgozzon, mára ő az egyik főrészvényese a Kering csoportnak, ami olyan márkákat birtokol, mint a Gucci, az Alexander McQueen, vagy az Yves Saint Laurent,mellesleg az övék a Christie’s aukciósház. 

7. Ralph Lauren

Vagyonka: $7.7 milliárd

Fősuli: Otthagyta a Baruch Colleget

A lengyel zsidó bevándorlók gyermekeként született Lauren az igazi amerikai álom megtestesítője – már a gimiben nyakkendőket árult, majd egy rövid seregbeli kitérő után 26 évesen megalapította a saját cégét, ami szintén nyakkendőkkel kezdett, mára pedig a világ egyik legmenőbb ruházati cégévé nőtte ki magát.

8. Richard Branson

Vagyonka: $4.6 milliárd

Fősuli: El se kezdte

A lista talán leglazább szereplője 16 évesen hagyta ott a sulit, hogy megalapítsa a Virgin Groupot, amiben van lemezkiadó, mobilcég és egy űrturizmus iroda is (a Virgin Galactic).  Habár óriási playboy, emellett neki is van egy hatalmas összegeket eljótékonykodó nonprofit alapítványa. 

9. Ingvar Kamprad

Vagyonka: $3.3 milliárd

Főuli: El se kezdte

Az IKEA tulajdonosának már te is, de még a szüleid is elég sokat fizettetek bútorért, nem véletlenül lett a cég a világ legnagyobb bútorgyártója. Kamprad úr már 17 évesen elkezdte a bizniszt az apjától kapott kezdőtőkéből és 70 éves korára ő vezette a Forbes Top 100as listáját.

10. Steve Jobs

Vagyonka: $7 milliárd

Fősuli: Otthagyta a Reed Colleget.

Halottakról jót vagy semmit. Ja, és ha bármi gondod van az Apple cuccoddal: vegyél újat!