Reméljük még időben szóltunk: Itt van az összes divatos alakformáló edzés kegyetlen földbedöngölése Téma: Érdekességek

Most jó eséllyel megtudhatod, hogy tök feleslegesen űzted a zumbát, a capoeirát, a spinninget, vagy bármi mást, ugyanis a LifeTilt szerzője az úszáson, a lépcsőzésen és a pilatesen kívül szinte az összes divatos alakformáló edzést kegyetlenül lehúzza. Mi szerencsére alig sportolunk, úgyhogy nyugodtan olvastuk végig a cikket, amit itt olvashatsz teljes terjedelmében, nekünk ez a három volt a kedvencünk:

Capoeira aerobic

Atyaisten, hogy ez mekkora szar. De tényleg. A capoeira aerobic, még az igencsak kétes hírű aerobic hierarchiában is a pincében vert sátrat magának, már ami a test hatékony megformálását illeti. Ez az egész capoeira bohóckodás úgy röhej, ahogy van A capoeira magyarországi elterjedése Czanik Balázsnak köszönhető, amely név mint tudjuk garancia az alakformálásra (LOOOOOL)

Hagyjuk is, ez a mozgásforma pont ennyi karaktert érdemelt, de félek még ennyit sem.

Mire való? – Amire egy kötőtű a seggemben. Sok jóra biztos hogy nem.

A test melyik területére van hatással? – :) ))))

Kiknek ajánlott? – Túlsúlyosok nem tudják helyesen végrehajtani, alakformálásra pedig tökéletesen alkalmatlan. Viszont ha jól akarod magad érezni és táncolni egyet úgy, hogy 1 órán keresztül egy dobot verdesnek a füledben akkor csináld, de persze mindvégig tudatosítsd magadban, hogy nem végzel edzésmunkát, hanem csak simán közösségben vagy és jól érzed magad.

Kiknek nem ajánlott? – Az emberiségnek.

Kangoo

A kangoo az egyik legkiválóbb példa rá, hogy az izzadás nem egyenlő a fogyással, alakformálással meg aztán pláne nem. A kangoo mint mozgásforma értelmezhetetlen, de mint móka és időtöltés valóságos alternatívát nyújthat. A kangoo semmi más, mint aminek látszik. Ugrándozás egy teremben mindenféle koncepció nélkül, ahogyan azt látni lehet bármely random óvoda udvarán, vagy az IKEA gyermekmegőrző részlegén.

A kangoot az erősen elhízott, értsd 50-70 kilós túlsúlyú emberek számára fejlesztették ki, amire azért volt szükség, hogy a mozgással járó rázkódás ne terhelje az erősen elhízott, ezáltal szélsőséges terhelésnek kitett térdeket és ízületeket. Na most ezek után miről beszélünk? Egy cipő, ami minden energiát elnyel pont olyan, mintha egy hangszigetelt szobában énekelnénk az üvegen túlra. Utóbbit senki nem fogja hallani, előbbit minden zsírsejt magasról fogja leszarni.

A kangoo alkalmatlan a fogyásra és én azt mondom ne sértsük meg az alakformálás szót azzal, hogy egy napon említjük a kangooval. Én elhiszem, hogy a kangoo valóságos élményt képes nyújtani, de ennél többre nem képes.

Mire való? – A vidámpark helyettesítésére.

A test melyik területére van hatással? – Ezt most így nehéz lenne megmondani, mert nem biztos, hogy bármire is hatással van.

Kiknek ajánlott? – Idiótáknak

Kiknek nem ajánlott? – Akik eredményeket akarnak elérni.

Spinning

A spinning a kövér nők legnagyobb tévedése. Én személy szerint mindig megmosolygom, amikor egy-egy spinning órára elhízott nők szédülnek be abban a reményben, hogy majd ők ettől lefogynak. Hát nem fognak. Soha nem fognak. És pedig azért nem, mert a spinning intervallumos kardiónak minősül, és ez a mozgás egyszerűen alkalmatlan a fogyasztásra, ellenben hatalmas farönk lábakat képes kialakítani.

Nem egy nő járt már nálam azzal a problémával, hogy a spinning miatt a combjaival nem tud mit kezdeni. Vastagok, masszívak, nem nőiesek. Naná hogy nem azok, ha egyszer kövéren kezdesz el spinningelni. Spinningelni szigorúan +10 kg alatt, de a legideálisabb a + 4-6 kg-nál elkezdeni. A spinning nem minősül teljes testes edzésnek, így aki ezt az edzésformát választja a megfelelő kritériumok betartása után persze, az semmiképpen ne feledkezzen meg a felső testes edzésekről sem.

Mire való? – Alakformálásra

A test melyik területére van hatással? – comb, fenék, vádli

Kiknek ajánlott? – Akiken már csak pár kiló felesleg van és szebb feneket, feszesebb combokat szeretnének látni.

Kiknek nem ajánlott? – +15 kg felesleg felett senkinek, ha csak nem akarnak drabális, hájuk alá izmosodó combokat