Hajtanánk: Már hárommillió forintért a tiéd lehet Kádár János hatalmas Mercedese! Téma: Érdekességek

Kevesen tudják, de a teljesen elszállt lantművész, Benkő Dániel Hofihoz és Kádár Jánoshoz hasonlóan (itt egy másik cikk Kádár szolid nagyzolási mániájáról) óriási Merci rajongó, jelenleg is két ilyen kocsi áll a kertjében. Most akarja eladni az egyiket, ha ügyes vagy (és akarsz egy ilyen autót), most itt a lehetőség. via Blikk

A lantművész még gyermekként határozta el, hogy megszerzi a Magyar Szocialista Munkáspárt főtitkárának, Kádár Jánosnak (†77) a kocsiját, amelyben annak idején szinte naponta látta a néhai pártvezért a házuk előtt hazafurikázni.

Benkő Dániel márkahű és a régi darabokhoz ragaszkodó autótulajdonos. Volt idő, hogy egyszerre három Mercedest is dédelgetett, de kettőt minimum tart otthonában.

Azonos típus 1965ből:

– Az old timer a hétköznapi, a Kádáré az ünnepi kocsim, azzal egyébként csajozok is – büszkélkedik Benkő, aki most azonban arra jött rá, hogy nem kell neki két autó, ekkora luxust nem érdemel, ezért megválik az egyiktől. Hosszas hezitálás után döntött.

– Az old timerben minden eredeti, ilyen jó állapotban már nagyon kevés van forgalomban. A Kádár Jánost egykor szolgáló, hosszított és vastagított, hatalmas motorral felszerelt, fekete Mercedes hat éve az enyém. A Miniszterelnöki Hivataltól előttem egy zöldséges vette meg, aki viszont alaposan lestrapálta, mert krumplit, káposztát, hagymát hurcolt vele. Én ugyan felújíttattam, mégis ettől akarok megválni – mondta Benkő, aki úgy véli, ha kap 3 millió forintot, annyiért már hajlandó túladni értékén.

Azonos típus, 1975ből:

Kicsit körbenéztünk a használtautó.hu találatai között: itt egy 79es darab Svájcból kétmillióért, itt pedig 3,2 milláért vesztegetnek egy 75ös veteránt.