Bezárt a drog E-bay – Így kapták el a Silk Road alapítóját Téma: Érdekességek

A Dread Pirate Roberts nicknéven pörgő Silk Road alapító hiába zsebelt be eddig 80 millió dollárt (természetesen Bitcoinban) az elmúlt években az oldalán történt drogtranzakciók után, társbérletben lakott két formával San Franciscóban, amiért havi ezer dollárt fizetett. Egyébként sem élt nagy lábon – saját bevallása szerint az egyetlen szenvedélye az volt, hogy elszívjon egy spanglit egy hosszú nap végén. Ross William Ulbrich, mert ez az igazi neve, természetesen álnéven bérelte a szobát.

Az FBI szerint ez az ártalmatlannak tűnő fickó mégsem volt olyan szelíd, mint ahogy kinéz: épp rajtaütést tervezett egy volt alkalmazottja ellen, aki megzsarolta, ráadásul egy szövetségi ügynöknél rendelte meg a szolgáltatást és a 40 ezer dolláros előleget is elutalta. Lehet, hogy ennek a részleteit ment lecsetelni a Friscói közkönyvtárba, ahol nemsokára hét FBI-os pofa vette körül, beíratták vele a jelszavait  alaptopjába, majd minden incidens nélkül elvezették.

Az őt megzsaroló arc egyébként pár vevőt lehúzva egy kiló kokainnal lépett meg – Ulbrich 80 ezer dollárért rendelte meg a fickó megkínzását és kivégzését. Ja, és nem is ez volt ez első ilyen eset, a FriendlyChemist nevű “árust”, aki feltörte a Silk Road szerverét és egy rakás személyes adatot töltött le onnan 150 ezer dollárért akarta eltüntetni az útból.

Itt pedig a Forbes riportja, amit több, mint 8 hónapon át készítgettek.