Durva: 15 fotó híres emberekről, amiket a haláluk előtt lőttek róluk Téma: Érdekességek

A Queen énekeséről 1991 tavaszán készült az utolsó ismert fotó, abban az évben (november 24-én) el is hunyt AIDS-ben, amit egyes találgatások szerint már 1987-ben elkapott.

A Szívek Hercegnőjét Párizsban kergették halálba a paparazzók, az utolsó publikus fotón Dodi Fayeddel és a különböző szerek hatása alatt álló sofőrjükkel, Henri Paullal látható.

Bob Marley

Az utolsó róla készült képen Marley Münchenben lazul a családjával, ekkorra már teljesen lefogyott a ráktól, ami 1981 május 11-én végzett vele.

Adolf Hitler

A diktátorról mindössze két nappal az öngyilkossága előtt készült ez a fotó, éppen a Berlint érő bombatámadások eredményét szemléli meg a bunkere közelében.

Tupac Shakur

A Las Vegasban található MGM Grandból távozó 2Pacet (és menedzserét, a köztörvényes bűnöző Suge Knightot, aki egyes feltételezések szerint felelős Pac haláláért) közvetlenül azelőtt kapták le, hogy egy autós lövöldözésben életveszélyes sebesüléseket szerzett szeptember 7-én (1996 szeptember 13-án vesztette életét).

Notorious B.I.G

Biggie utolsó képe az 1997-es Soul Train Music Awardson készült. Miután elhagyta a partyt, ő is úgy végezte, mint korábban 2Pac: egy autó melléjük hajtott és beléeresztettek egy sorozatot, ami végzett minden idők egyik legtehetségesebb rapperével.

John Lennon

Lennon New Yorkban, a lakóhelyéül szolgáló épület előtt dedikálja ‘Double Fantasy’ című albumát Mark David Chapmannek – a fickónak, aki mindössze hat órával később, ugyanott lelőtte.

Amy Winehouse

2011 július 23-án, egy héttel a halála előtt készült ez a kép az énekesnőről, aki kivételesen nem is nézett ki annyira vészesen, mint ahogy megszokhattuk tőle – a halálát végül nem is az alkohol, hanem annak megvonása okozta.

Steve Jobs

Jobs a rák ellen folytatott 8 éves küzdelem legvégén, kaliforniai otthona előtt akadt utoljára lencsevégre.

Jimi Hendix

Hendrix’s girlfriend Monika Dannemann készítette ezt a képet Jimiről a londoni lakásának kertjében, a legenda másnap reggel már nem kelt fel, a saját hányásától fulladt meg.

Ryan Dunn

Kedvenc jackassünk, Ryan Dunn atomrészegen sodródott le az útról a Porschéjával Pennsylvaniában, kb. 200 km/órás sebességnél, a fotó az ezt megelőző italozáson készült. Ő és az utasa úgy összeégtek, hogy gyakorlatilag nem maradtak azonosítható maradványaik.

Elvis Presley

Elvis 1977 augusztus 17-én, a vécén ülve halt meg szívrohamban, ez a fotó aznap készült, ahogy a Király épp a fogorvosához igyekszik.

Steve Irwin

Mindenki kedvenc krokodilabuzálója a halála előtt két nappal a Croc 1 (ez volt a tengerjáró hajójának a neve) fedélzetén egy tengerbiológus haverjával. Egy mérgező rája tüskéje okozta Irwin halálát, ami egyenesen a szívébe fúródott.

Mahatma Gandhi

A mögötte álló férfi nem sokkal a fotó elkészülte után három golyót eresztett India vezetőjébe.

Heath Ledger

Ledger utolsó fotója a “The Imaginarium of Doctor Parnassus” című film londoni felvételein készült, pár nappal később fájdalomcsillapítók végeztek vele.