Jóvanakkor: Már nem is keresik a zsaruk a Lehel úti bankrobbantó fickót Téma: Érdekességek

A negyvenfős nyomozócsapat nem talál fogást az ügyön. A Blikk úgy tudja, az elkövetőt már nem is keresik, inkább azt várják, hogy lebukjon valahogyan. via Origo

A nyomozók négy hónap alatt sem jutottak közelebb a Lehel úti merénylőhöz, noha a biztonsági kamerák több száz órányi felvételét elemezte, a titkosszolgálat is beszállt a nyomozásba, és átvilágítottak sok szóba jöhető devizakárosultat is. A Blikk úgy tudja, hogy a Lehel úti pokolgépes támadás után életre hívott nyomozócsoport tagjai napi ügyeik mellett már nem is keresik az elkövetőt.

„Az, hogy a nyomozás jelen pillanatban amolyan tetszhalott állapotban van, nem jelenti automatikusan azt, hogy megússza a tettes. Az emberi kapcsolatok változnak, Barátságok, rokoni kötelékek lazulnak, konfliktushelyzetek jönnek létre. Ilyenkor pedig általában lebuknak a komolyabb bűncselekmények végrehajtói” – mondta a Blikknek az ügyben eljáró egyik nyomozó, aki arra utalt, hogy az elkövető valakivel egésze biztosan megosztotta a történteket.

A helyszínen rögzített nyomok vizsgálata nem hozott eredményt, ahogy a robbanóanyag beszerzési forrásainak a vizsgálata sem – írja a lap.

A január 13-án hajnalban történt támadás óta szigorították a biztonsági szabályokat a pénzintézetekben. A Lehel úti CIB-fiók épületét már helyreállították.