NAHÁT: A párszáz forintos Nivea krém, vagy a negyvenezer forintos De la Mer teljesít jobban? Téma: Érdekességek

A legendás Nivea Créme 1911-ben debütált Németországban, és azóta is a legnépszerűbb low-budget arckrémnek számít, amire olyan sztárok esküsznek, mint az örökké fiatal Joan Collins (80), vagy Kate Winslet (37). Claire Cisotti, a Daily Mail újságírónője most egy hónapig tesztelte a 400 forintért (1,15 font) mért Crémet és a majdnem 40 ezer forintos (105 font) Creme de la Mert.

Mellesleg a Creme de la Mer sem mai játékos a kozmetikai piacon, hiszen nagyjából 50 éve találta ki Dr Max Huber űrfizikus, de az eredmény pontosan az lett, amit mindenki várt: a Nivea rommáverte a túlárazott űrkencét, pedig annak ásványi összetevőit még hanghullámokkal is kezelték.

Clairnek érzékeny bőre van, ami rögtön bevörösödik, ha durvább krém éri, az első héten a niveás oldal jobban ragyogott, de mintha kevésbbé lett volna vörös a Creme de la Mer oldala. A második hét elején megszerezte élete legdrágább pattanásait, nyilván a Mer oldalán, de a hét közepére ezek eltűntek, és az arca mindkét oldala kicsattanó formában volt. Persze azt is hozzáteszi, hogy az egyik 100 fonttal drágább és ha ez nem lenne elég, a reggeli rutinja 10 perccel lett hosszabb a Merrel való pepecselés miatt (fel kell melegíteni). A harmadik héten már Claire környezet számára is feltűnő volt a két oldal közti különbség – az egész kísérlet alatt nem volt egyébként olyan, aki a Mer oldalát találta volna szebbnek. A negyedik héten Claire elment egy spacialistához, aki mindenféle 3Ds kütyükkel megállapította, hogy a Nivea oldalán nagyjából 5 évvel fiatalabb a bőre, és a szemkörnyéki ráncainak egy része el is tűnt.

(Megkérnénk a lusta Nők Lapja munkatársakat, hogy ezúttal ne lopják el forrásmegjelölés nélkül a cikket!)