Ünnep van: Napok óta piál örömében az új magyar lottómilliárdos Téma: Érdekességek

A Blikk állítólagokkal rendesen teletűzdelt cikke szerint napok óta vedel az a kelet-magyarországi férfi, aki állítólag megnyerte az ötös lottót. Ez érthető, hiszen egyedüliként nyertes szelvényével szombaton több mint 3 milliárd forinttal lett gazdagabb. Az, hogy ennyire elengedte magát és még a Blikk is erről ír, előrevetíti azt, hogy ugyanarra a sorsra jut, mint a 90es évek orosz gengszterekkel súlyosbított első felének pár hasonlóan harsány lottónyertese, hiszen a Szerencsejáték Zrt. nem véletlenül titkolja ennyire a nyertesek kilétét. Az előbb említett tagoknak a végén (ha túlélték egyáltalán) egy fillérjük se maradt, és szinte sorban álltak a  fekete bálna-Mercik a házhoz vezető úton egészen addig, amíg a nagydarab maffiózók az egész nyereményt le nem nyúlták. Az ilyen esetek Amerikában sem ritkák, ott a rokonok szokták megölni a győztes szelvény birtokosait.

És íme a Blikk cikke, amiben kissé túlteng az állítólagos szó:

Állítólagos ismerősei szerint alkoholos mámorában nem is bírta magában tartani a titkot, így amikor megkérdezték tőle, honnan ez a nagy jókedv, kibökte: megütötte a főnyereményt, amit a 10 éve állandó számaival ért el.

– Az, hogy ő nyert, tény, nem is volt nehéz kiszedni belőle, hogy miért ünnepel már két napja – árulta el lapunknak az irigyelt lottónyertes állítólagos jó barátja, akit elmondása szerint igencsak megviselt, amikor az újdonsült milliárdos a pajtásai előtt kijelentette: egy forintot sem ad a barátainak, minden pénzt magára és a családjára fog fordítani.

– Megüt a guta – fogalmazott az állítólagos ismerős. A lottónyertes telitalálatos szelvényének értéke a tihanyi apátság alapítólevelének eszmei értékével vetekszik, ha valahol elhagyja, hárommilliárd forintot dob ki az ablakon. Informátorunk szerint éppen ezért egy páncélszekrényben őrzi a lottózóban kapott igazolószelvényt, amit még a barátainak sem volt hajlandó megmutatni. Állítólag csak 3 hét múlva veheti fel a nyereményt. Ha forrásunk nem téved, a nyertes Kelet-Magyarország egyik nagyvárosában, vagy közvetlen környékén lakik.

– Hogy a nyertes szelvényt Nyíregyházán adták-e fel, azt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Semmi olyat nem közlünk, ami közelebb vihet bárkit a nyertes azonosításához, legfeljebb  hónapok múlva – mondta el Mészáros Zsuzsa, a Szerencsejáték Zrt. kommunkációs munkatársa.