Van aki lelép vele, van aki meg se kapja: Magyarország legmagasabb vérdíjai Téma: Érdekességek

Míg a móri vérengzés ügyében hamis nyomokat hintő Kiglics Attila meglépett a 25 millás vérdíjjal, addig az ügy igazi felderítője, aki az elrejtett fegyvereket felfedezte, még mindig nem kapta meg a teljes összeget. via BORS

100 millió forint

Romagyilkosságok

Minden idők legmagasabb, százmillió forintos nyomravezetői díját a romagyilkosságok ügyében ajánlotta fel a rendőrség. Az összeget azonban senki nem kapta meg, ugyanis idő közben elfogták a tetteseket.

5 millió forint

A másik nagy összeget a móri mészárlás elkövetőjének leleplezéséért ajánlották. Kiglics Attila koronatanú vallomása alapján vádolták meg az ügyben Kaiser Edét, ezért – a szintén rovott múltú Kiglics – kapott is huszonötmillió forintot. A férfi nem sokkal később eltűnt. Ráadásul kiderült: Kaiserről valótlanságokat állított, így a rendőrség vissza akarta perelni a jogtalanul kifizetett vérdíjat.

10 millió forint

Rálőtt a zsarupalotára

Mai napig nem tudják, ki lehetett az a rejtélyes férfi, aki 2007 február 13-án, hajnali fél egy körül egy sorozatlövő fegyverből több lövést is leadott a Teve utcai rendőrszékházra. A tár kiürítése után kocsiba pattant, és elmenekült. A rendőrség azóta is keresi a rejtélyes ismeretlent, aki szemtanúk szerint egy sötét Volvóval menekült. Bár a lövöldözésben nem sérült meg senki, a rendőrség tízmillió forintot ajánlott a nyomraveze-tőnek.

5 millió forint

Vitáztak a zsaruk a nyomravezetővel

Egy erdei rejtekhelyen találta meg a veszprémi postásgyilkosságnál és a móri bankrablásnál is használt fegyvereket az az amatôr fémkereső, Szebenyi István, akinek öt év után ítélt meg közel ötmillió forintot a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ügyből azért lett per, mert a rendőrség szerint Szebenyi nem közvetlenül segítette az elkövetők kézre kerítését, ő csak a fegyvereket találta meg. A bíróság viszont a férfinak adott igazat, bár úgy tudjuk, azóta sem kapta meg a teljes összeget.

4,5 millió forint

Külföldön keresik Betti gyilkosát

2009 óta keresik a 19 éves Szabó Bernadett gyilkosát. Bettit 2009. február 19-én találták meg egy amszterdami bordély munkaszobájában. A lányt több késszúrással ölte meg gyilkosa, majd elmenekült. A késelőt azóta is keresi a holland rendőrség, a megtalálónak tizenötezer eurót, azaz négy és fél millió forintot ajánlottak fel.

2 millió forint

Emelik a tétet

A keddi napon emelték kétmillió forintra a nyomravezető díját egy kilenc évvel ezelőtti kiskunhalasi gyilkosság ügyében. 2004. október 28-án ugyanis betörtek egy kiskunhalasi házba, s az ott élő 68 éves üzletembert meggyilkolták. Ezután a rabló kirámolta áldozatát: ékszereket és más értékeket is elvitt.

1,5 millió forint

Beszállt a tulaj is

Egy hatalmas kárt okozó rablás tetteseit keresik január 16. óta. Betörtek egy családi házba, a hálószobában lévő lemezszekrényt kivágták, és teljesen kipucolták, vagyis elvitték a benne lévő készpénzt, valutát és ékszereket is. Az ügy érdekessége, hogy bár a nyomravezetői díjat a rendőrség tűzte ki, a másfél millió forintos díjból egymilliót a tulaj ajánlott fel.

1 millió forint

Brutálisan végeztek az idős nővel

Kegyetlen módon végeztek ki egy idős asszonyt idén szeptember 11-én. A gyilkos betört a nagykőrösi családi házba, megfenyegette, majd elvette a néni összes értékét. Ez azonban nem volt elég: a rablás után olyan brutálisan bántalmazták a védtelen nyugdíjast, hogy az életét már nem tudták megmenteni. A rablók elmenekültek a helyszínről, de a rendőrök az egyiküket be tudták azonosítani, róla grafika is készült. Azóta is keresik, s megtalálóját egymillió forint illeti.

1 millió forint

Elrabolt csecsemő

2009 óta keresnek egy – akkor még – öthetes csecsemőt. A pici babát ismeretlenek rabolták el egy tiszabői lakásból. A csecsemőről semmit sem tudni, még elrablóját sem sikerült beazonosítani. Aki esetleg segítene a megtalálásában, annak egymillió forint a jutalma.

200 ezer forint

Ennyit még nem fizettek növényekért

A Tapolcai Rendőrkapitányság keresi azokat, akik egy szőlőben tettek hatalmas kárt. A badacsonytomaji Magány dűlőre ugyanis valaki beszabadult, és az ott sorokban álló rajnai rizlingeket levágta, s elvitte. Az okozott kár megközelítőleg másfél millió forint. A növénytolvajért kétszázezer forint jár.