Boldog Születésnapot, Elle Mcpherson – A világ egyik legdögösebb topmodellje 50 éves lett Téma: Érdekességek

Gondolnátok, hogy a “THE BODY” becenévvel illetett gyönyörű modell, Elle Macpherson tegnap ünnepelte az 50. születésnapját? Mi alig hisszük el, hiszen a testét még a 20 éves modellek is megirigyelnék, karrierje pedig még mindig felfelé ível. via FashionFave

A modellből lett színésznő, majd üzletasszony Elle Macpherson 1964. március 29-én látta meg a napvilágot az ausztráliai Killara városában, Eleanor Nancy Gow néven, a Macpherson vezetéknevet pedig egy hivatali hiba miatt kapta. Nem túl meglepő módon egy Aspen-i nyaralás alatt fedezték fel 1982-ben és karrierje onnantól kezdve indult be. Hamar nagy hírnévre tett szert, hiszen ő volt az első modell, aki 6 éven keresztül az Elle magazin minden egyes lapszámában megjelent. Ezután már a Sports Illustrated fürdőruhákat bemutató kiadványaiban is rendszeresen szerepelt, illetve nem egyszer címlapon is. Három éven keresztül négy alkalommal került az újság borítójára, ami rekordnak számít. 1986-ra már a Victoria Secret’s kifutóján is többször végigvonult, sőt abban az évben a Time magazin címlapjára is ő került és a róla szóló cikk (“The Body”) címének köszönheti becenevét is. Nem sokkal ezután az ausztrál kormány még egy nem hivatalos nagyköveti állást is ajánlott neki. Színésznőként a ” Szirének” című 1994-es filmben debütált, majd több olyan szerepet is kapott, melyben sok meztelen jelenete volt, így nem meglepő módon a Playboy hasábjain is találkozhattak képeivel rajongói. Több filmszerep után 1999-ben hat rész erejéig pedig a Jóbarátok című kultikus sorozatban is játszott.

Elle Macpherson nemcsak sikeres modell és színésznő, de ügyes üzletasszony is. Kiváló példa erre, hogy Cindy Crawforddal, Naomi Campbellel, Christy Turlingtonnal és Claudia Schifferrel közösen 1999-ben kávézót alapítottak New York-ban találó Fashion Cafe néven. Most pedig, a születésnapja alkalmából piacra dobta a saját arckrémét, a (frappáns nevű) Super Elixirt, ami 45 összetevőből áll.