Kúrjál kecskét: A legfurcsább szextörvények az arab világból Téma: Érdekességek

A bestialitás, vagyis az embereknek állatokkal való nemi érintkezése koránt sem valami arab specialitás.  Az állatokkal való közösülés nem csak Észak-Afrikában, de délebbre, a feketék lakta részen is gyakori, és előfordul kivétel nélkül minden földrészen.

A dunántúli városok és falvak lakossága még élénken emlékszik azokra a szovjet tisztekre és katonákra, akik a lopott pálinkától, arcvíztől, fagyállótól vagy sósborszesztől berúgva, fejükön vöröscsillagos sapkával, egyik kezükben a gatyájukat tartva, a másikkal a tehén farkát felemelve egy felfordított vizesvödrön állva rondítottak bele az ártatlan magyar tehenek fenekébe. A dicsőséges Vörös Hadsereg orosz és ázsiai származású tagjai előtt a kutyák, birkák és a csinosabb disznók sem voltak biztonságban.

Libanonban a férfiaknak törvény adta joguk, hogy nőstény állatokkal közösüljenek. Az a muszlim férfi, aki hím állattal közösül, halállal büntetendő. Bahrein-ban a törvény tiltja, hogy az orvos egyenesen belenézzen páciense legtitkosabb testüregébe, ezért a nőgyógyász csak a kezében tartott tükör segítségével visszapillantva veheti szemügyre a hölgyek altesti problémáit.

A legtöbb közel-keleti ország törvénykezésében szerepel az az iszlám törvény, amely szerint bűnt követ el az a személy, aki annak a kecskének vagy juhnak a húsából eszik, amellyel előtte közösült.

Ománban törvény mondja ki, hogy azt a tevét, kecskét vagy juhot, amellyel egy férfi közösült, az aktus után le kell vágni és az állatot el kell égetni. Annak a férfinek, aki az erőszakot elkövette, az elpusztított állat piaci árát meg kell fizetnie a tulajdonosnak.

Iránban törvény sorolja fel, hogy mely állatokkal lehet közösülni: kutyával, macskával, szamárral, juhhal, tevével és galambbal nem probléma a testi szerelem. A törvény ugyanakkor felhívja a férfiak figyelmét, hogy vadállatokkal, különösen az oroszlánokkal veszélyes lehet a nemi aktus.

A legtöbb közel-keleti országban törvény tiltja, hogy az élők szemügyre vehessék az elhunytak nemi szervét. Ezért a lábközt minden esetben le kell takarni, ha más nincs kéznél, akkor kővel vagy egy darab fával.

Líbiában az őrült Kadhafi eléggé elvetemült törvényekkel harcolt a nők jogaiért: a vőlegénynek 35 ezer dollárnak ( 7 millió forint) megfelelő készpénzt, két marék aranyékszert, egy tevét, és alku tárgyát képező, bizonyos számú kecskét kellett adnia a kiszemelt lány apjának. A szegényebb líbiai legények ezért Egyiptomba vagy Tunéziába utaztak asszonyt venni, mert ott még 200 dollárba sem került egy jó állapotban lévő feleség.

Indonéziában egy pár szavas törvénnyel intézték el a fiatalok könnyen fellobbanó vágyát: akit önkielégítésen kapnak, azt a törvény értelmében lefejezik.

Guam szigetén elismert foglalkozás a hivatásos közösülő. Feladata, hogy fizetség ellenében elvegye a fiatal lányok szüzességét. Ennek oka az a törvény, amely tiltja a még szűz lányok férjhezmenetelét.