Ünneplőbe öltözik a szíved: Letöltendő börtönbüntetést kapott a XI. kerület korrupt ex-polgármestere! Téma: Érdekességek

Hivatali visszaélés miatt Molnár Gyula MSZP-s politikust, volt XI. kerületi polgármestert nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imre volt XI. kerületi SZDSZ-es alpolgármestert hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon szerdán. via dehír

Az ügyészség azzal vádolta meg őket, továbbá egy ügyvédet, hogy 2006-ban, a XI. kerületi Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket.

A Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben bűncselekmény hiányában mentette fel a vádlottakat. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett, így került az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára.

Közleményben fejezte ki szolidaritását az MSZP Molnár Gyulával, a párt fővárosi közgyűlési képviselőjével, akit szerdán hivatali visszaélés miatt nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla.

Molnár Gyula 1994 és 2010 között parlamenti képviselő, 2002 és 2010 között polgármester volt, jelenleg a Fővárosi Közgyűlésben képviselő. A jövő évi országgyűlési választáson nem indul, de korábban kinyilvánította: újra megméretné magát a XI. kerületi polgármesteri címért.